Håskö

Ändrad: 2016-04-02

En trygg hamn

 

Start  Fisk  Jakt & Fiske  Transport  Stugor  Brygga  Bastu  Badtunna  Kiosk Bibl.

Håskö skärgårdsbibliotek
 

Den nuvarande verksamheten bygger på själv- betjäningsprincipen. Det innebär att Du lånar, byter eller donerar böcker själv.
Här finns litteratur för de flesta smakriktningar med betoning på modern litteratur av sentida populära författare.

Välkommen till biblioteket

Historik

Biblioteket har gamla anor. Det grundades redan 1763 av en av lotsen Jöns Bengtssons söner. Under huvuddelen av bibliotekets existens hade inte allmänheten tillträde till samlingarna. I sam- band med att lotsplatsen på Håskö drogs in år 1895 lades bibliotekets samlingar i malpåse.
Efter en omfattande översyn och komplettering av bokbeståndet ägde en nyöppning av biblioteket rum år 2007. Omdaningen, som var den mest omfattande i bibliotekets historia, genomfördes utan tillgång till allmänna medel.
Samma år - efter endast ett par månaders framgångsrik utlåningsverksamhet - utsattes biblioteket för en omfattande vandalisering. Efter ett långt spaningsarbete, där alla på ön medverkade på ett eller annat sätt, kunde förövarna slutligen uppspåras och straffas. Om jakten på dessa vandaler talar man än i dag här i trakten.

Öppethållningstider:

Biblioteket är under säsongen öppet dygnet runt, alla dagar i veckan. Dock håller biblioteket stängt då dess lokaler används för internrepresentation, inventering eller för intagande av måltid.

Nu öppnar vi för säsongen

Biblioteket öppnade 1 maj i strålande solsken och 15-gradig värme. Kön till förfriskningar sträckte sig ända till Nyboda.

           Håskö bibliotek öppnas


 Håskö bibliotek  


Innehåll:


 

Väder

Kustväder hittar du här Närmaste plats för landväder hos Klart.se är Tyrislöt - inom synhåll från Håskö. Länk längst ner på sidan


Sprid in- formationen

Berätta gärna för Dina vänner om den kommande hemsidan. Vi hoppas kunna komma med värdefull information för våra gäster.

Åsa & Peter

 

 

Kontakt

För bokning och ytterligare information kontakta Åsa Andersson info@hasko.se

      Till sidans topp

 

Till startsidan

Väder Tyrislöt